4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Mossel-mosterdsoep

Mossel-mosterdsoep

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram preien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter witbier

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Controleer de mosselen. Verwijder openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten.
  • 2 Kook de mosselen met de ui, tijm en wijn afgedekt 6-7 minuten tot de schelpen openstaan.
  • 3 Schep de mosselen uit de pan en zeef het kookvocht. Vul indien nodig aan met water tot 800 ml. Houd 12 mosselen met schelp apart en haal de rest van de mosselen uit de schelp.
  • 4 Verhit de boter en bak hierin de prei met de kerrie 3-4 minuten. Bestrooi met de bloem en bak 1 minuut mee.
  • 5 Giet al roerend in gedeelten het kookvocht erbij en kook 2-3 minuten. Roer de kookroom en mosterd erdoor. Schep de losse mosselen erdoor.
  • 6 Serveer de soep in kommen, leg de mosselen met schelp erop en bestrooi met de bladselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté