4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Mosselen met salsa verde

Mosselen met salsa verde

ingrediënten


40 min
4 personen
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Week het brood een paar minuten in de azijn en maal samen met de peterselie, augurk, ansjovis, kappertjes en knoflook in de keukenmachine tot een fijn mengsel.
  • 2 Snijd het ei door en wip de dooier eruit, het eiwit wordt niet gebruikt. Verkruimel de eidooier boven het mengsel en maal kort verder. Giet de olie erbij en maal het geheel tot een gladde smeuïge saus. Breng op smaak met zout en peper en verdeel kleine beetjes van de salsa over de mosselschelpen. Lekker met friet en een salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 12 gram