4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Mosselen van de barbecue met venkel en chorizo

Mosselen van de barbecue met venkel en chorizo

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
150 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

bakplaat

  • 1 Steek de barbecue (met deksel) aan. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde exemplaren.
  • 2 Zet een vuurvaste (mossel)pan of barbecue-bakplaat met olijfolie op de barbecue en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de chorizo toe en bak deze rondom knapperig. Voeg vervolgens de venkel, laurier en mosselen toe en blus af met de wijn.
  • 4 Gaar met het deksel op de pan of in een gesloten barbecue circa 8 minuten, tot de mosselen zich openen. Schud halverwege even om.
  • 5 Verwijder de kapotte mosselen of de exemplaren die niet open zijn gegaan. Serveer met de crème fraîche en bestrooi met peterselie.

bereidingstip

Bevestig eventueel wat aluminiumfolie aan de onderkant van de pan zodat deze na gebruik makkelijk schoon te maken is. Heb je geen vuurvaste pan met deksel? Gebruik van een barbecue-bakplaat en sluit het deksel van de barbecue tijdens het garen van de mosselen. Zo gaat er geen hitte verloren en gaan de mosselen snel open.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 27 gram