4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Mosselpannetjes

Mosselpannetjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
  • 2 Fruit de knoflook een minuut mee en voeg toma- tenpuree en tomaten toe. Bak dit heel even om en blus dan af met de wijn.
  • 3 Voeg de laurier en tijm toe, laat aan de kook komen en circa 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus kan ruim van tevoren worden gemaakt en mag afkoelen.
  • 4 Verdeel de mosselen en vis over de pannetjes en verdeel de saus erover.
  • 5 Zet de pannetjes afgesloten op de barbecue en laat ze in circa 10 minuten gaar stomen.
  • 6 Bestrooi met peterselie. Lekker met brood en salade.

bereidingstip

Spoel mosselen goed schoon onder de koude kraan, voordat je ze gaat gebruiken. Gooi de exemplaren die kapot zijn of niet ‘zeefris’ ruiken weg. Check ook of alle mosselen dicht zijn, alleen die zijn eetbaar. Als je op een openstaande mossel tikt en deze sluit, heb je ook een goed exemplaar te pakken. Gooi hem anders weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté