4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Mosselsalade met roomdressing

Mosselsalade met roomdressing

ingredi├źnten


25 min
4 personen
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de mosselschelpen onder koud water en gooi kapotte exemplaren weg. Leg de schelpen in een grote pan en stoom afgedekt in circa 15 minuten op een hoge stand gaar. Schud met de pan en laat de mosselen in het vocht afkoelen.
  • 2 Neem het mosselvlees voorzichtig uit de schelpen. Zeef het kookvocht van de mosselen.
  • 3 Klop de zure room los met 50 ml kookvocht, 1 eetlepel citroensap en de citroenrasp. Voeg al kloppend de olijfolie toe en breng deze dressing op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de mosselen, dille, ui en rucola door elkaar in een grote kom. Verdeel deze salade over 4 borden en giet vlak voor het serveren een lepel dressing erover. Serveer de rest van de dressing apart erbij. Lekker met Turks brood of pitabrood.

wijnadvies

Serveer bij deze mosselsalade een Pinot Blanc. Die is fris genoeg bij de citroen en tegelijkertijd vol genoeg bij de romige dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 19 gram