4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Mosselsoep met dille en mosterd

Mosselsoep met dille en mosterd

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter visbouillon van tablet
40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1000 gram mosselen

  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • 2 Kook de mosselen 3-4 minuten in de witte wijn tot ze open zijn. Giet ze af en vang het kookvocht op.
  • 3 Leg 12 schelpen met mosselvlees apart. Haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
  • 4 Smelt de boter in een ruime pan. Roer de bloem erdoor.
  • 5 Voeg in gedeelten het kookvocht en de visbouillon toe. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
  • 6 Roer de mosselen zonder schelp erdoor. Meng de mosterd door de slagroom. Roer het roommengsel door de soep, de soep mag niet meer koken. Voeg dille en peper toe.
  • 7 Serveer de soep in warme borden en zet de mosselen met schelp erin of serveer ze erbij.

bereidingstip

Lekker met geroosterd witbrood of stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté