gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Mostarda di mele e pere

Mostarda di mele e pere

ingrediënten


30 min
25 gram mosterdpoeder

dit product is niet beschikbaar

25 gram mosterd
100 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram appels

dit product is niet beschikbaar

250 gram peren
300 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 schone jampot

1 weckpot

  • 1 Breng de rietsuiker met 125 ml water aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg de peer en appel toe en laat nog 10 minuten koken. Kook intussen in een ander pannetje de suiker met de azijn in circa 10 minuten tot een heldere siroop. Laat zowel het fruit in de siroop als de azijnsiroop afkoelen.
  • 2 Voeg de mosterd of mosterdpoeder toe aan de azijnsiroop en roer een paar minuten gelijkmatig door het fruit. Bewaar de mostarda in een afgesloten schone pot maximaal 2 maanden in de koelkast. Eenmaal geopend is deze nog zo’n 2 weken houdbaar. Lekker bij een borrelplank met kaas en vleeswaren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté