4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Mosterdkip uit Lyon

Mosterdkip uit Lyon

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

braadslede

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi de kip met de bloem, zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Leg de kippenbouten met de velkant boven naast elkaar in de pan.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomaten erdoor en bak 2-3 minuten. Giet de wijn en azijn erbij, laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon, kookroom, mosterd, laurier en dragon toe. Giet deze saus over de kip.
  • 3 Leg het deksel op de pan of dek af met aluminiumfolie en gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na een half uur het deksel of folie. Verwijder de laurierblaadjes en serveer de kip met de saus. Lekker met stokbrood of friet en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté