4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Moules au crème et cidre

Moules au crème et cidre

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een grote hoge pan en fruit hierin de sjalot.
  • 2 Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en fruit nog 1 minuut.
  • 3 Voeg de crème fraîche en cider toe en laat een paar minuten koken. Leg de mosselen in deze saus en schep even om.
  • 4 Kook de mosselen met het deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een schaal. Verwijder de lege schelpen.
  • 5 Kook de saus tot de helft in en breng op smaak met peper. Giet de saus over de mosselen en bestrooi met peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 27 gram