4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Moussaka met pittige kip

Moussaka met pittige kip

ingrediënten


60 min
4 personen
125 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze een half uur staan.
  • 2 Vermeng de kip met 1 eetlepel olie, kaneel en chilipoeder en laat even marineren.
  • 3 Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten voor en giet ze af.
  • 4 Laat de boter langzaam smelten en roer de bloem erdoorheen tot het papje van de bodem loslaat. Laat dit vooral niet bruin worden.
  • 5 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en roer flink zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
  • 6 Breng de saus aan de kook en laat hem al roerend op lage stand nog minimaal 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat dit afkoelen.
  • 7 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergineplakken af en dep goed droog.
  • 8 Spreid ze uit over een bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Bestrooi met peper en bak ze hoog in de oven in 10 minuten bruin.
  • 9 Verlaag de ovenstand naar 180°C. Roerbak de kip in een paar minuten bruin.
  • 10 Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
  • 11 Schep hier de helft van de kip op en dek af met een laag aubergineplakken.
  • 12 Vervolg met de rest van de aardappel, kip en eindig met aubergine.
  • 13 Verdeel de saus erover en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 29 gram