- 1 Bestrooi de aubergines royaal met zout en laat ze een half uur staan.
- 2 Vermeng de kip met 1 eetlepel olie, kaneel en chilipoeder en laat even marineren.
- 3 Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten voor en giet ze af.
- 4 Laat de boter langzaam smelten en roer de bloem erdoorheen tot het papje van de bodem loslaat. Laat dit vooral niet bruin worden.
- 5 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en roer flink zodat er geen klontjes kunnen ontstaan.
- 6 Breng de saus aan de kook en laat hem al roerend op lage stand nog minimaal 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat dit afkoelen.
- 7 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergineplakken af en dep goed droog.
- 8 Spreid ze uit over een bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie. Bestrooi met peper en bak ze hoog in de oven in 10 minuten bruin.
- 9 Verlaag de ovenstand naar 180°C. Roerbak de kip in een paar minuten bruin.
- 10 Leg de helft van de aardappelplakjes op de bodem van de ingevette ovenschaal.
- 11 Schep hier de helft van de kip op en dek af met een laag aubergineplakken.
- 12 Vervolg met de rest van de aardappel, kip en eindig met aubergine.
- 13 Verdeel de saus erover en bak de moussaka in circa 20 minuten goudbruin.