6 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Mousserende wijngelei met bramen

Mousserende wijngelei met bramen

ingrediënten


15 min
6 personen
bosvruchtensorbetijs
120 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 fles mousserende witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de gelatine in ruim koud water.
  • 2 Verwarm 200 ml van de wijn in een pan en voeg de suiker toe. Kook op een lage stand tot de suiker is opgelost.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot de gelatine volledig is opgelost. Blijf circa 3 minuten doorroeren tot het mengsel iets is afgekoeld.
  • 4 Voeg 200 ml wijn toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5 Voeg de rest van de wijn toe en giet het mengsel in brede champagneglazen. Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 6 Verdeel de bramen over de glazen en laat de gelei in de koelkast volledig opstijven. Serveer eventueel met een bolletje sorbetijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté