- 1 Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
- 2 Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken.
- 3 Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
- 4 Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen.
- 5 Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij.
- 6 Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes.
- 7 Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.