4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

Mozzarellataartje met gemarineerde tomaat en basilicumsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode vruchtenazijn
100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

6 romatomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kruis de tomaten in. Dompel ze enkele tellen in heet water, ontvel ze en snijd ze in plakken.
  • 2 Leg de plakken tomaat op een schaal en besprenkel ze met 3 eetlepels olijfolie, de vruchtenazijn, zout en peper. Laat even intrekken.
  • 3 Fruit voor de basilicumsaus de knoflook en rode peper in 1 eetlepel olijfolie. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de garnering.
  • 4 Voeg de rest van de basilicum toe aan de knoflook en peper en fruit even mee. Voeg 2 eetlepels water toe en laat al roerend verdampen.
  • 5 Pureer de saus en giet de rest van de olijfolie er in een straaltje bij.
  • 6 Stapel laagjes tomaat en mozzarella op de borden. Zorg ervoor dat de bovenste laag uit mozzarella bestaat en maak zo 4 taartjes.
  • 7 Druppel de basilicumsaus erover en garneer met een blaadje basilicum.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 20 gram