1 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Mugcake met rood fruit en basilicumsuiker

Mugcake met rood fruit en basilicumsuiker

ingrediënten


15 min
1 personen
50 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

50 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

50 gram rode bessen

dit product is niet beschikbaar

50 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Scheur voor de basilicumsuiker de basilicumblaadjes iets kleiner en pureer ze met de 50 gram suiker tot groene suiker. Houd apart.
  • 2 Klop het ei los in een magenetronbestendige mok. Voeg tijdens het kloppen het bakmeel, bakpoeder en de citroenrasp toe. Blijf roeren en meng de olie, melk en suiker erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe.
  • 3 Zet de mok circa 2,5 minuut in de magnetron (850 watt). Serveer de mugcake warm. Schep de topping van aardbeien, rode bessen. blauwe bessen en/of bramen erop en bestrooi naar smaak met de basilicumsuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 10 gram