8 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht

Muhammara

ingrediënten


15 min
8 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel granaatappelmelasse
60 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

3 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rooster de paprika’s op de bakplaat circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep de laatste 5 minuten van de oventijd de walnoten en knoflook erdoor.
  • 2 Schep de hete paprika’s over in een afsluitbare bak. Laat 15 minuten afkoelen. Pel het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer het vruchtvlees van de paprika’s met de geroosterde walnoten, knoflook, olijfolie, granaatappelmelasse, paprikapoeder en komijn.
  • 3 Doe de muhamarra in een schaal en bedruppel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met de peterselie. Lekker met Turks brood.

bereidingstip

Gebruik in plaats van granaatappelmelasse 1 eetlepel honing of agavesiroop gemengd met 1 theelepel azijn.. Muhamarra is ook lekker als saus bij gebakken vlees of vis, bij gegrilde groenten of als beleg op toastjes of bruschette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram