4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mujadara met linzen en pompoen

Mujadara met linzen en pompoen

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels dikke yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pompoenpitten
1 blikje linzen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon van 1 tablet

dit product is niet beschikbaar

300 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de komijn en pompoenblokjes op middelhoge stand. Voeg de zilvervliesrijst en bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat afgedekt 5 minuten koken op een lage stand.
  • 2 Roer de uitgelekte linzen erdoor en laat afgedekt nog 5 minuten langer zachtjes koken. Rooster intussen de pompoenpitten 1 minuut in een droge, hete koekenpan. Verwarm de uien weer op een lage stand.
  • 3 Schep de mujadara in kommen of diepe borden en verdeel een lepel gebakken uien erover. Schep een lepel hangop ernaast en maal flink wat peper erover. Bestrooi met de pompoenpitten, peterselie en tijm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté