4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Muntpudding met chocolade

Muntpudding met chocolade

ingredi├źnten


20 min
4 personen
125 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 coupes

  • 1 Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • 2 Leg enkele muntblaadjes apart voor de garnering en hak de rest fijn.
  • 3 Snijd de helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit.
  • 4 Verwarm 2 eetlepels citroensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • 5 Meng de mascarpone met de kookroom en klop deze met de suiker door de yoghurt.
  • 6 Voeg de gehakte munt en het gelatinemengsel toe en klop alles tot een dikke massa.
  • 7 Verdeel laagjes chocolade afgewisseld met muntpudding over de coupes en zet deze 2-3 uur in de koelkast.
  • 8 Garneer met citroenplakjes en de blaadjes munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst