4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Naan met gegrilde aubergine en mango-sesamsaus

Naan met gegrilde aubergine en mango-sesamsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
sinaasappelsap
theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mangochutney

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sesampasta
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine komkommer

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

grillpan

  • 1 Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat 10 minuten staan. Meng de ingrediënten voor de saus. Voeg een klein scheutje sinaasappelsap of water toe als de saus te dik is. Meng 2 eetlepels olijfolie met de komkommer, tomaat, bosui en citroensap.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie en rooster 3-4 minuten in een hete grillpan. Verwarm de naan 5-7 minuten in de oven. Bestrijk ze met een beetje saus. Verdeel de aubergine erover met daarop het komkommermengsel. Bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus apart erbij.

bereidingstip

Vervang de peterselie in dit recept door koriander. . Meng 1 fijngehakte rode peper door de mango-sesamsaus in plaats van chilipoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip