mixer met deeghaken
vershoudfolie
schone keukendoek
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
mixer met deeghaken
vershoudfolie
schone keukendoek
bereiden
bereidingstip
Laat het deeg na het uitrollen niet te lang liggen, anders wordt het droog en scheurt het sneller tijdens het bakken. Rol je deeg per stuk uit, vlak voordat je de naan bakt. . <h4>Variatietips</h4> • Voeg voor een kruidige smaak aan het deeg 1 tl gemalen knoflook toe, ½ tl kerrie en/of ½ tl gemalen komijn. <br/> • Ook lekker: je naan direct na het bakken bestrijken met knoflookboter. <br/> • Vul je naan met geraspte kaas die lekker smelt (zoals cheddar of mozzarella). Druk de randen goed dicht en bak ze volgens de aanwijzingen. . <h4>Waar komt naanbrood vandaan?</h4> Naanbrood komt oorspronkelijk uit Centraal- en Zuid-Azië. Vooral in India, Pakistan, Iran en Afghanistan wordt het veel gegeten. Traditioneel werd naanbrood gemaakt van bloem, yoghurt, water en gist en gebakken in een kleioven. Tegenwoordig wordt naan nog steeds zo bereid, al gebruiken veel mensen ook melk, boter of bakpoeder om het sneller en zachter te maken. Je vindt vergelijkbaar brood in de Turkse keukens, maar naanbrood is niet hetzelfde als Turks brood. . <h4>Weinig tijd? Zo maak je lekker snel naan</h4> • Gebruik een recept met bakpoeder in plaats van gist. Dit zorgt voor een snellere rijstijd.<br/> • Maak kleinere naanbroden. Die zijn sneller gaar. Van deze portie deeg kun je ook 8 mini-naanbroden maken.<br/> • Je kunt naanbrood ook in de koekenpan bakken, in plaats van in de oven. 2-3 min. per kant, tot ze allebei lekker bruin zijn. . <h4>Waar eet je naan bij?</h4> • Naan is natuurlijk een echte klassieker bij curry, zoals bijvoorbeeld met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/courgettecurry-met-naan/">courgette</a> of <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zeevruchtencurry-met-naan/">zeevruchten</a>. • Deze <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/linzencurry-met-naan/">linzencurry met naanbrood</a> zet je lekker snel op tafel. • Naan is ook perfect bij <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/kip-tikka-masala-met-rijst-en-naan/">tikka masala</a> en bij <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zalm-tandoori-met-naan-en-mangochutney/">tandoori-gerechten<a/>. • Maak ook eens de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/naan-met-gegrilde-aubergine-en-mango-sesamsaus/">naan met gegrilde groenten</a>. • Een hamburger, maar dan verrassend? Maak dan deze <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/oosterse-runderburger-met-naanbrood/">oosterse naanburger<a/>. . <h4>Is naan gezond?</h4> Het is voedzamer dan pita en witbrood, maar bevat wel veel koolhydraten en suikers. Gezonder naanbrood maken? Vervang dan de bloem door volkorenmeel en gebruik magere in plaats van volle yoghurt. . <h4>Kun je naanbrood bewaren en weer opwarmen?</h4> Naanbrood kan prima in de diepvries worden bewaard. Ontdooi en verwarm naan voor het serveren weer in een droge koekenpan of gehalveerd in een broodrooster.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 270 kcal |
vet | 7 gram |
verzadigd vet | 4 gram |
koolhydraten | 44 gram |
eiwit | 8 gram |
WEB01-SPAR-PU