4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng

Nasi goreng

ingrediënten


40 min
4 personen
1 potje atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gefrituurde uitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

theelepel trassi
500 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Kook de rijst met zout. Roer de trassi los met 1 eetlepel water en meng er de kurkuma, gember, uien, knoflook en sambal door. Schep de vleesblokjes erdoor en laat de marinade circa 5 minuten intrekken.
  • 2 Verhit 5 eetlepels van de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in circa 15 minuten gaar. Schep de gare rijst erdoor en bak deze met de helft van de bosui even mee.
  • 3 Bak intussen de eieren in de rest van de olie en laat de dooiers heel.
  • 4 Breng de nasi goreng op smaak met de ketjap. Bestrooi de nasi met de rest van de bosui en de pinda's. Serveer met de gebakken eieren en atjar tjampoer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 970 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 112 gram
eiwit 49 gram