4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng compleet

Nasi goreng compleet

ingrediënten


25 min
4 personen
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

450 gram nasi-bamigroenten
5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

39 gram mix voor nasi goreng
350 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

hapjespan

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wel de mix voor nasi goreng in 100 ml heet water. Snipper de ui.
  • 2 Verhit in de wok of hapjespan 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Voeg de nasigroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee. Klop intussen 2 eieren los.
  • 3 Schep de gewelde mix en rijst door de groente en bak 2 min. op een hoge stand mee. Maak een kuiltje in de rijst en schep de losgeklopte eieren erin. Laat het ei iets stollen en maak vervolgens met een spatel fi jn. Breng de rijst op smaak met ketjap en peper.
  • 4 Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak van de overige eieren in 2 min. 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de komkommer in plakjes.
  • 5 Schep de nasi goreng op 4 borden en leg er een spiegelei op. Bestrooi met de uitjes en garneer met plakjes komkommer.

bereidingstip

• Minder tijd? Gebruik dan een kant-en-klaar nasi-groentepakket <br/> • Liever vegetarisch? Vervang de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/vlees/kipfilet/">kip</a> door plantaardige roerbakreepjes. <br/> • Kook de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/granen/rijst/">rijst</a> en laat afkoelen (dit kan ook een dag van tevoren). Rijst bakken gaat zelfs makkelijker met rijst die al 1 dag oud is. . <h4>Variatietip: vegetarisch!</h4> • Vervang de trassi door vega-trassi (op basis van zeewier of sojapasta).<br/> • De kipfilet kun je vervangen door plantaardige kipstukjes. <br/> • Gebakken uitjes worden soms in dierlijke vetten bereid. Wil je het risico niet nemen? Bak dan zelf je uitjes in plantaardige olie. Ook kun je vaak kant-en-klare vegan gebakken uitjes kopen. . <h4>Variatietip: Surinaamse nasi</h4> Nasi is ook <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/surinaamse-kip-masala/">populair in Suriname</a>. Deze variant is kruidiger en wordt gemaakt met masala. Dit is een gezondere maaltijd als je mager vlees gebruikt (zoals kip) en veel groenten. Pas wel op de hoeveelheid zout, vet en calorieën. . <h4>Serveertips</h4> • Bij nasi goreng hoort natuurlijk (vegetarische) kroepoek.<br/> • Ook kun je er een gebakken ei of spiegelei bij serveren. . <h4>Wat is nasi en wat moet erin?</h4> In Nederland wordt nasi goreng vaak simpelweg ‘nasi’ genoemd. Dat betekent gekookte rijst. ‘Nasi goreng’ betekent gebakken rijst en bestaat verder uit olie, boter, en ketjap- of sojasaus. Je kunt er ook gebakken ui aan toevoegen, een spiegelei, knoflook. Extra groenten toevoegen? Ga dan voor fijn gesneden witte kool, lente-ui, sperziebonen of doperwtjes. Lekker zoet maak je het met wortel en paprikastukjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 673 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 94 gram
eiwit 19 gram