4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Nasi goreng speciaal

Nasi goreng speciaal

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosuitje

dit product is niet beschikbaar

100 gram atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

50 gram kroepoek

dit product is niet beschikbaar

2 pakken rijst

dit product is niet beschikbaar

1 bakje nasi goreng kruidenpasta

dit product is niet beschikbaar

450 gram nasigroenten

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los in een kom met zout en peper en de ketjap. Verhit 1 el olie in een wok of hapjespan op een middelhoge stand en giet de helft van het eimengsel erin. Draai de wok rondom, zodat het ei zich verspreidt over de wok en bak ca. 2 min. tot de omelet bijna gaar is. Keer de omelet en bak nog 30 sec. Schep de omelet uit de wok en bak nog een omelet met 1 el olie.
  • 2 Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kipfiletblokjes ca. 3 min. Voeg de nasigroenten toe en roerbak 3 min. mee met de kip. Schep de kruidenpasta erdoor en bak even mee.
  • 3 Maak de rijst los in de zakjes zoals aangegeven op de verpakking. Doe in de wok en roerbak het gerecht nog 5 min. tot de rijst warm is.
  • 4 Rol de omeletten op en snijd ze in reepjes. Snijd het bosuitje in dunne schuine ringen. Serveer de nasi goreng met de omeletreepjes, bosui, kroepoek en atjar.

bereidingstip

Heb je gasten over de vloer? Geef je doordeweekse nasi een restaurantwaardige look. Vul een kom met de nasi, druk zachtjes aan en keer om op het bord. Serveer met komkommer, tomaat, atjar, kroepoek, bosui en een eitje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 683 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 30 gram