6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten No-bake mini granola cheesecakes

No-bake mini granola cheesecakes

ingrediënten


20 min
6 personen
1 theelepels speculaaskruiden
300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels granola

dit product is niet beschikbaar

125 gram granola

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

6 glazen

  • 1 Smelt de roomboter. Maal intussen de 125 g granola fijner in de keukenmachine. Meng de roomboter met de granola, verdeel gelijkmatig over de bodem van de glazen of potjes en zet in de koelkast.
  • 2 Maak de vulling. Boen de sinaasappelen schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Verwarm intussen de honing en het sinaasappelsap apart van elkaar.
  • 3 Meng de roomkaas, kruiden en de sinaasappelrasp in een ruime kom. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat de helft oplossen in de honing en de rest in het sinaasappelsap. Meng de honing door het roommengsel en verdeel over de koekbodems.
  • 4 Verdeel het sinaasappelsap over het roommengsel. Zet de cheesecakes minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
  • 5 Bestrooi met de rest van de granola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 377 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 9 gram