2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Noedels met garnalen, peultjes en erwtjes

Noedels met garnalen, peultjes en erwtjes

ingrediënten


30 min
2 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

wokolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

400 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

750 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

750 gram woknoedels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok- of hapjespan en houd apart. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
  • 2 Kook de peultjes met de doperwten 3 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Dep de garnalen droog. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de peultjes, erwten en noedels toe en warm mee.
  • 4 Schep de helft van de bosui, de helft van de koriander, limoenrasp en -sap erdoor. Bestrooi de helft van het gerecht met de helft van de sesam en serveer warm. Bewaar de rest voor dag 2 (zie tip).

bereidingstip

Serveer de rest van de noedels als salade en voeg een beetje vissaus of chilisaus en een scheutje olie toe. Bestrooi de noedelsalade met de rest van de bosui, koriander en sesam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté