- 1 Rooster het sesamzaad in een droge, hete wok- of hapjespan en houd apart. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.
- 2 Kook de peultjes met de doperwten 3 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
- 3 Dep de garnalen droog. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak hierin de garnalen met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de peultjes, erwten en noedels toe en warm mee.
- 4 Schep de helft van de bosui, de helft van de koriander, limoenrasp en -sap erdoor. Bestrooi de helft van het gerecht met de helft van de sesam en serveer warm. Bewaar de rest voor dag 2 (zie tip).
bereidingstip
Serveer de rest van de noedels als salade en voeg een beetje vissaus of chilisaus en een scheutje olie toe. Bestrooi de noedelsalade met de rest van de bosui, koriander en sesam.