4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Noedels met gravad lax en citroen-mosterdsaus

Noedels met gravad lax en citroen-mosterdsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijstmie

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Halveer de citroen. Knijp een helft van de citroen uit over de sjalotjes en snijd de andere helft in plakjes.
  • 3 Meng de rest van de olie met de peterselie, honing en mosterd. Voeg toe aan de sjalotjes en verwarm zonder te koken tot een lauwwarme saus.
  • 4 Verdeel de noedels over kommen. Snijd de gemarineerde zalm in plakjes en verdeel over de noedels. Druppel de saus erover en garneer met plakjes citroen en extra dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 35 gram