voor 10:00 besteld vandaag in huis

3 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Noedels met selderij, spekjes en taugé

Noedels met selderij, spekjes en taugé

ingrediënten

75 gram taugé

200 gram eiermie

150 gram eiermie

200 gram roerbakmie

1 eetlepel wokolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels wokolie

200 gram gerookte spekblokjes

1 bosje bladselderij

1 eetlepel gembersnippers

1 verse gember

1 ui

100 gram taugé

sojasaus

150 gram spekblokjes

1 bosje bladselderij

1 theelepel citroensap

1 ui (versnippert)


  • 1 Kook de mie en giet deze af. Spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de spekblokjes licht krokant.
  • 3 Voeg knoflook, de helft van de selderij, de gember en de ui toe en roerbak 3 minuten.
  • 4 Schep de mie en taugé erdoor en bak 2 minuten. Voeg sojasaus naar smaak toe.
  • 5 Serveer het gerecht in kommen met de rest van de selderij erop.

wijnadvies

Een aanrader met een stevige rosé, bijvoorbeeld Saint Saturnin of Vega Libre


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 32 gram