- 1 Meng het gehakt met de ui, de knoflook, de peper, een flinke snuf zout, de helft van de koriander en het ei.
- 2 Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen. Vorm hier kleine balletjes van en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
- 3 Kook de noedels ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af onder koud water zodat ze afkoelen en niet gaan plakken.
- 4 Verwarm de olie en bak de balletjes in 3 porties rondom bruin. Leg de balletjes als ze allemaal gebakken zijn bij elkaar in de pan en giet er een paar eetlepels water en de ketjap bij.
- 5 Laat ze in circa 5 minuten op lage stand gaar worden.
- 6 Schep de mie, de paksoireepjes en de rest van de koriander door elkaar en verdeel dit over 4 borden. Verdeel de balletjes over de mie en giet de pittige jus eroverheen.
- 7 Bestrooi ten slotte met de cashewnoten.
wijnadvies
De wijnen die bij de 'Hollandse' bal worden geserveerd kunnen ook bij dit gerecht geschonken worden. Maar gezien het koele karakter kan er ook een frisse rode Bardolino van Villa Mondi bij of droge rosé van Sensas of Saint Saturnin. De witte Rueda Nava Real en de Montalto Pinot Grigio passen eveneens prima.