- 1 Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten.
- 2 Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn.
- 3 Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon.
- 4 Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp.
- 5 Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af.
- 6 Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
- 7 Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- 8 Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen).
- 9 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- 10 Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
- 11 Schep de dressing met de doperwten, de tuinbonen, de asperges, de tomatenblokjes en de mosselen zonder schelp door de noedels.
- 12 Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.