4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Noedelsalade met mosselen en dilledressing

Noedelsalade met mosselen en dilledressing

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram groene asperges
400 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon (van fond)
1 liter visbouillon van tablet
2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder beschadigde of openstaande mosselen die na een tik op de aanrechtrand niet sluiten.
  • 2 Kook de mosselen afgedekt in 200 ml visbouillon 4-5 minuten of tot ze open zijn.
  • 3 Schud ze na 2-3 minuten even om. Giet ze af en vang het kookvocht op. Voeg dit bij de rest van de visbouillon.
  • 4 Leg 12 gekookte mosselen met schelp apart. Haal de andere mosselen uit de schelp.
  • 5 Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon. Giet de mie daarna af.
  • 6 Verwijder de onderkanten van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
  • 7 Kook ze samen met de doperwten 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 8 Kook de tuinbonen apart, giet ze af en spoel er koud water over. Verwijder tussen duim en wijsvinger het buitenste schilletje (dubbeldoppen).
  • 9 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de mosselen zonder schelp 2 minuten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Meng intussen de ingrediënten voor de dressing en voeg zout en peper toe.
  • 11 Schep de dressing met de doperwten, de tuinbonen, de asperges, de tomatenblokjes en de mosselen zonder schelp door de noedels.
  • 12 Verdeel de mosselen met schelp erover en garneer met citroenpartjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip