4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Normandische mosselen in roomsaus

Normandische mosselen in roomsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Was de mosselen en controleer ze. Gooi kapotte exemplaren en mosselen die na een tik niet sluiten weg.
  • 2 Smelt boter in een (mossel)pan. Fruit de preiringen zacht en glazig. Doe de mosselen in de pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en schud de mosselen tijdens het koken om. De kooktijd bedraagt circa 5 minuten.
  • 3 Giet zodra alle mosselen zich geopend hebben het kookvocht door een zeef die op een sauspan is geplaatst. Houd de mosselen warm in de pan die eventueel op een kookplaatje wordt gezet.
  • 4 Roer de crème fraîche door het kookvocht. Verwarm de saus en breng op smaak met peper en zout. Giet deze roomsaus over de mosselen.
  • 5 Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree en een frisse groene salade.

wijnadvies

Het mosselaroma past voortreffelijk bij een Muscat de Sèvre et Maine, bij een Bordeaux Sauvignon of bij een droge Elzasser Riesling (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté