8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Noten-appeltaart

Noten-appeltaart

ingrediënten


20 min
8 personen
vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder
1 kilogram appels

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Bekleed de springvorm ermee.
  • 2 Meng de appelblokjes met de rest van de suiker, kaneel en custardpoeder. Verdeel over het deeg in de vorm. Druk de vulling goed aan en houd tot onder de deegrand circa 1 cm vrij. Verwarm de abrikozenjam totdat deze vloeibaar is en bestrijk hiermee de appelvulling. Bak de taart circa 50 minuten in de oven en laat een beetje afkoelen in de vorm.
  • 3 Bak de noten in een droge, hete koekenpan, totdat ze gaan geuren. Voeg een flinke kneep honing toe, voldoende om alle noten een glanzend laagje te geven. Bak de honing kort mee met de noten. Verdeel de noten over de appeltaart en laat helemaal afkoelen. Lekker met slagroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 12 gram