8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Notenplaatkoek met kokos

Notenplaatkoek met kokos

ingrediënten


15 min
8 personen
100 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng het amandelmeel, de suiker en een snufje zout. Voeg de gesmolten boter toe en kneed tot een deeg. Verdeel dit deeg in een gelijkmatige laag over de bodem van het bakblik en bak 15 minuten in het midden van de oven.
  • 2 Meng intussen de gecondenseerde melk met de gemengde noten. Neem de deegbodem uit de oven en verdeel het notenmengsel erover. Bak nog 13-15 minuten verder in het midden van de oven.
  • 3 Verwarm de abrikozenjam. Neem de plaatkoek uit de oven en bestrijk met de abrikozenjam. Laat iets afkoelen en bestrooi met de kokos. Snijd de koek in stukken.

bereidingstip

Geen amandelmeel? Vervang in dit recept door gemalen blanke amandelen. Of neem zelfrijzend bakmeel.. Vervang de abrikozenjam door honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 13 gram