4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Notenpraliné met pure chocolade

Notenpraliné met pure chocolade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten
50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan heet water tot de chocolade net vloeibaar is, maar nog kleine klontjes heeft.
  • 2 Neem de kom van de pan en klop de chocolade met een garde door tot alles gelijkmatig is gesmolten.
  • 3 Maal alle noten in een keukenmachine tot grove stukjes of hak grof met de hand en roer door de chocolade.
  • 4 Giet het mengsel op de bakplaat. Strijk gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.
  • 5 Meng de poedersuiker met de speculaaskruiden en cacao. Bestuif de praliné met een theezeefje met dit mengsel als de chocolade nog net niet hard is.
  • 6 Laat nog 1 uur helemaal uitharden op een koele plaats en breek de praliné daarna in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 12 gram
recalls | bekijk ze hier