4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje
recepten Notenpraliné met pure chocolade

Notenpraliné met pure chocolade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten
50 gram blanke hazelnoten
50 gram blanke amandelen
250 gram pure chocolade

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan heet water tot de chocolade net vloeibaar is, maar nog kleine klontjes heeft.
  • 2 Neem de kom van de pan en klop de chocolade met een garde door tot alles gelijkmatig is gesmolten.
  • 3 Maal alle noten in een keukenmachine tot grove stukjes of hak grof met de hand en roer door de chocolade.
  • 4 Giet het mengsel op de bakplaat. Strijk gelijkmatig uit, maar zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.
  • 5 Meng de poedersuiker met de speculaaskruiden en cacao. Bestuif de praliné met een theezeefje met dit mengsel als de chocolade nog net niet hard is.
  • 6 Laat nog 1 uur helemaal uitharden op een koele plaats en breek de praliné daarna in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 12 gram
recalls Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier