-
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Houd 200 gram van de noten apart. Maal 400 gram noten met de chocolade in een keukenmachine tot grove kruimels.
-
2
Schep in een ruime kom en voeg de eidooiers, cognac, basterdsuiker en sinaasappelrasp toe. Meng alles goed.
-
3
Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Klop de eiwitten met een snuf zout bijna stijf in een vetvrije kom, niet te stijf want dan wordt de taart te droog.
-
4
Spatel het eiwit luchtig door het notenmengsel en schep dit mengsel in de bakvorm. Strijk glad met de bolle kant van een vochtige lepel.
-
5
Bak de taart 40-45 minuten in het midden van de oven, tot een satéprikker er droog uitkomt. Laat de taart iets afkoelen en steek de zijkant los met een scherp mes.
-
6
Keer de taart op een rooster en verwijder de ring en het bakpapier. Verwarm intussen de sinaasappelmarmelade zonder te koken.
-
7
Schep de apart gehouden noten erdoor zodat ze glanzen, voeg eventueel wat sinaasappelsap toe als het mengsel te dik is. Verdeel de glanzende noten over de taart.
bereidingstip
Vervang de sterke drank door sinaasappelsap.