4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Olé-olé-spiesen

Olé-olé-spiesen

ingrediënten


20 min
4 personen
6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

12 feestprikkers

  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de paneermeel goed door tot een homogeen en niet te plakkerig geheel.
  • 2 Vorm er 12 balletjes van en laat die minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de olie of het bakproduct en bak de balletjes om en om in circa 10 minuten bruin en bijna gaar.
  • 4 Laat ze op een bord wat afkoelen en snijd ondertussen de sjalotten in dikke ringen.
  • 5 Verwarm de oven op 180°C. Snijd de gehaktballetjes doormidden en schuif ze om en om met de uiringen aan een prikker.
  • 6 Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de uiringen met wat van het bakvet of wat olie.
  • 7 Bak de spiesen vlak voor serveren in circa 10 minuten af.

bereidingstip

Lekker met ketchup of currysaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip