4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Olijven-fetaburger

Olijven-fetaburger

ingrediënten


30 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

12 blaadjes ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 meergranenbollen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

16 kalamata
4 lamsgehaktburgers

  • 1 Meng de fijngehakte olijven, oregano en peper en zout naar smaak door de hamburgers.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de lamsburgers om en om bruin in circa 12 minuten.
  • 3 Bestrijk de aubergineplakken met 1 eetlepel olie, verhit de grillpan en gril de aubergineplakken om en om gaar.
  • 4 Beleg de bollen met ijsbergsla en verdeel er de gegrilde aubergine over. Leg op elke bol een lamsburger en besluit met de rode uiringen en een blad sla.
  • 5 Serveer met verkruimelde fèta en een paar blaadjes munt.

bereidingstip

Je kunt de burgers ook bereiden op de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté