- 1 Meng de fijngehakte olijven, oregano en peper en zout naar smaak door de hamburgers.
- 2 Verhit 2 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de lamsburgers om en om bruin in circa 12 minuten.
- 3 Bestrijk de aubergineplakken met 1 eetlepel olie, verhit de grillpan en gril de aubergineplakken om en om gaar.
- 4 Beleg de bollen met ijsbergsla en verdeel er de gegrilde aubergine over. Leg op elke bol een lamsburger en besluit met de rode uiringen en een blad sla.
- 5 Serveer met verkruimelde fèta en een paar blaadjes munt.
bereidingstip
Je kunt de burgers ook bereiden op de grillpan of op de barbecue: bestrijk de hamburgers licht met olie en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Draai tussendoor eventueel een kwartslag voor een mooi ruitjeseffect. . Of bereid de burgers in de oven: verwarm de oven voor op 180ºC en bak de hamburgers 15-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte). Keer ze halverwege om.