15 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, nagerecht, brunch
recepten Oma’s havermoutkoekjes

Oma’s havermoutkoekjes

ingrediënten


25 min
15 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 vanillesuiker
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

160 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke rozijnen
500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram havermout

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de havermout, de melk en 1 theelepel zout goed door elkaar. Meng de rozijnen erdoor.
  • 2 Voeg de bloem in gedeelten al roerend toe.
  • 3 Klop de eieren, de vanillesuiker, de kaneel en de rest van de suiker erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  • 4 Voeg, als het beslag te dik is, wat extra melk toe. Roer nog een keer goed door.
  • 5 Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • 6 Bak ze om en om in de pan. Lekker met stroop of honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes