- 1 Schep de mosterd door de vleesblokjes en strooi er zout en peper over.
- 2 Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- 3 Voeg de vleesbouillon en laurierblaadjes toe en stoof met deksel op een lage stand circa 2 uur of tot het vlees gaar is.
- 4 Kook intussen de aardappels.
- 5 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 3-4 minuten. Schep de appels erdoor en bak nog 3-4 minuten.
- 6 Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een puree van.
- 7 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de gare vleesblokjes eventueel iets kleiner. Verwijder de laurierblaadjes.
- 8 Bind het braadvocht met allesbinder of aangelengde maïzena.
- 9 Schep het vlees met saus in een ovenschaal. Verdeel het ui-appelmengsel erover.
- 10 Strijk af met aardappelpuree en verdeel er paneermeel en klontjes boter over.
- 11 Zet het gerecht 25- 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Lekker met een salade.