4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Omelet gevuld met mascarpone en gerookte zalm

Omelet gevuld met mascarpone en gerookte zalm

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de mascarpone los met de yoghurt, citroensap en dille. Klop de eieren goed los met de melk en zout en peper.
  • 2 Verhit de boter in een koekenpan op middelhoge stand, maar laat de boter niet verkleuren. Giet de eieren in de pan en zet de warmtebron hoger.
  • 3 Schud licht met de pan terwijl de omelet gaart, dit zorgt voor lucht in de omelet. Neem, als de bovenkant van het ei bijna gaar is, de pan van de warmtebron en verdeel de mascarpone over de helft van de omelet.
  • 4 Leg de zalm losjes erop en vouw de omelet om. Laat op een groot bord glijden en snijd eventueel in stukken. Lekker met geroosterd brood en een groene salade.

wijnadvies

De gerookte zalm in dit recept is wat vettig en vol van smaak, schenk er Bourgogne Chardonnay bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 21 gram