4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
home recepten Omelet met gerookte zalm en ricotta

Omelet met gerookte zalm en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta

dit product is niet beschikbaar

150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren in een grote kom los met melk, zout en peper. Verwarm de olie of boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en giet de geklutste eieren erin.
  • 2 Laat op middelhoge stand een minuut bakken en draai de warmtebron dan laag.
  • 3 Leg de zalm op de omelet en leg een deksel op de pan. Laat het ei geheel stollen.
  • 4 Klop de ricotta met de dille en de citroen los en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de ricotta over het midden van de omelet en vouw deze dubbel. Snijd de omelet in stukken en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Biologische huiswijn rood 1 liter Biologische huiswijn rood 1 liter