4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Omelet met krabsticks en avocado

Omelet met krabsticks en avocado

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes
100 gram mais
2 avocado's
1 eetlepel olie
1 eetlepel boter
200 gram surimikrabsticks
1 citroen
2 eetlepels kwark
8 eieren

  • 1 Klop de eieren los met de kwark en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het plastic folie van de krabsticks en scheur ze in reepjes. Hak wat fijner en klop de krab door het eimengsel.
  • 2 Verhit de boter en olie in een grote koekenpan. Giet de helft van het eimengsel erin en bak 1 minuut op middelhoge stand. Zet de warmtebron lager en laat de omelet afgedekt circa 5 minuten garen. Bak daarna een tweede omelet.
  • 3 Verdeel de avocado, mais en bosui over de omelet. Maal nog wat peper erover en klap dubbel. Laat nog 1 minuut rusten in de pan en snijd de omelet in doormidden. Lekker met brood en een groene salade.

bereidingstip

Vervang de surimi in dit recept door krab uit blik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 20 gram
recalls Daily Chef andijvie stamppot met gehaktballetjes,Bio hapje appel perzik banaan 6+, Chefaid nylon bakspatel, Brabantse Metworst, Lay’s Oven Baked Roasted Paprika, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier