- 1 Verhit de boter in een grote koekenpan en laat de uien bestrooid met de tijm en wat zout en peper op middelhoog vuur regelmatig omscheppend circa 10 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren. Snijd intussen de geitenkaas in blokjes.
- 2 Klop de eieren los in een kom en klop er de geraspte Goudse kaas en wat zout en peper door.
- 3 Draai het vuur onder de pan met de uien laag. Giet de eieren over de uien en bestrooi de omelet met de blokjes geitenkaas. Leg een deksel op de pan en laat de omelet circa 15 minuten bakken tot de onderkant is gekleurd en de bovenkant gestold.
- 4 Snijd de omelet in punten en geef er brood en een tomatensalade bij.
bereidingstip
De omelet kan ook circa 5 minuten op het vuur worden gebakken en daarna in 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven verder garen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Lekker met een boerse witte Bourgogne, een witte Mâcon of een eenvoudige Chablis (9-11°C).