4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Omelet met uien en kaas

Omelet met uien en kaas

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram oude boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 middelgrote uien

  • 1 Verhit de boter in een grote koekenpan en laat de uien bestrooid met de tijm en wat zout en peper op middelhoog vuur regelmatig omscheppend circa 10 minuten fruiten tot ze beginnen te kleuren. Snijd intussen de geitenkaas in blokjes.
  • 2 Klop de eieren los in een kom en klop er de geraspte Goudse kaas en wat zout en peper door.
  • 3 Draai het vuur onder de pan met de uien laag. Giet de eieren over de uien en bestrooi de omelet met de blokjes geitenkaas. Leg een deksel op de pan en laat de omelet circa 15 minuten bakken tot de onderkant is gekleurd en de bovenkant gestold.
  • 4 Snijd de omelet in punten en geef er brood en een tomatensalade bij.

bereidingstip

De omelet kan ook circa 5 minuten op het vuur worden gebakken en daarna in 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven verder garen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Lekker met een boerse witte Bourgogne, een witte Mâcon of een eenvoudige Chablis (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 26 gram