4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Omelet uit de oven met 2 soorten kaas

Omelet uit de oven met 2 soorten kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Splits 4 eieren en klop de andere eieren samen met de 4 dooiers los met twee eetlepels water.
  • 2 Klop de 4 eiwitten met een snuf zout stijf in een andere kom.
  • 3 Schep de kazen en groenten door de geklopte eieren en schep hier voorzichtig de eiwitten doorheen.
  • 4 Vet de ovenschaal goed in met olie of boter. Giet het mengsel erin en laat de omelet in circa 20 minuten in het midden van de oven gaar en bruin worden.
  • 5 Lekker als hoofdgerecht met brood of patat en salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip