6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Omgekeerde ananastaart

Omgekeerde ananastaart

ingrediënten


20 min
6 personen
ananas

dit product is niet beschikbaar

100 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage taartvorm

  • 1 Mix boter en suiker samen in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel en voeg dan kokos, zout en het bakmeel toe.
  • 2 Voeg zodra dit een kruimelig deeg vormt het ei toe en mix nog een minuut goed door.
  • 3 Laat het deeg verpakt in vershoudfolie een half uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker met het water op lage stand en laat lichtbruin karameliseren.
  • 5 Vet de taartvorm in met boter en giet de karamel erin.
  • 6 Snijd de plakken ananas doormidden en snijd de harde kern weg. Verdeel de plakken over de karamel.
  • 7 Rol het deeg uit tot een lap zo groot als de taartvorm en leg dit over de ananas.
  • 8 Druk de randen naar binnen en bak de taart in circa 40 minuten.
  • 9 Laat de taart een half uur afkoelen en keer hem dan om op een platte schaal.

bereidingstip

Lekker met geklopte room of een bolletje roomijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 6 gram