gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Omgekeerde mandarijncakejes

Omgekeerde mandarijncakejes

ingrediënten


20 min
2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes baking soda

dit product is niet beschikbaar

125 gram maisgriesmeel
125 gram griesmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Rasp 1 theelepel van de mandarijnschil en pers 3 mandarijnen uit.
  • 3 Klop met een mixer 125 gram suiker met de zonne­bloemolie en voeg een voor een de eieren toe. Voeg mandarijnrasp en 100 ml van het mandarijnsap toe en klop schuimig.
  • 4 Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg dit toe aan het oliemengsel, meng goed en houd apart.
  • 5 Snijd de overige mandarijnen in plakjes en verwijder de schil van elk plakje. Vul de holtes van de muffinvorm met 1 theelepel suiker en bedek met een plakje mandarijn.
  • 6 Giet het zeer vloeibare beslag in de vormpjes en bak de cakejes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  • 7 Laat iets afkoelen en wip uit de vormpjes. Serveer ondersteboven met het plakje mandarijn erbovenop.

bereidingstip

Bak je deze cakejes in papieren cakevormpjes? Zet deze dan in een muffinbakvorm, anders loopt dit nogal dunne beslag uit.. Wanneer je amandelmeel en maisgriesmeel gebruikt, zijn deze cakejes glutenvrij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram