4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, ontbijt
recepten Ontbijtcrumble

Ontbijtcrumble

ingrediënten


30 min
4 personen
honing
4 eetlepels yoghurt
1 handje rozijnen
3 theelepels kaneelpoeder
2 peren
2 appels
50 gram havermout
75 gram walnoten
150 gram pecannoten
10 grote dadels

benodigdheden

keukenmachine

4 kleine lage ovenschaaltjes

1 lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Wel de dadels in lauwwarm water tot ze iets zachter zijn. Mix de dadels daarna één voor één in de keukenmachine tot een pasta. Voeg vervolgens de noten toe en mix tot een grof geheel. Roer de havermout erdoor.
  • 2 Schep de helft van de crumble in de ovenschaaltjes en druk licht aan. Maal de helft van de appels en de peren in de keukenmachine tot een moes. Schenk deze moes in een kom en roer vervolgens de overige blokjes appel en peer, de kaneel en rozijnen erdoor.
  • 3 Verdeel deze appel-perenvulling over de ovenschaaltjes en bestrooi met de overige crumble. Zet de schaaltjes circa 20 minuten in de oven, tot de crumble knapperig is. Serveer met de yoghurt en naar smaak een beetje honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 9 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier