4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, ontbijt
home recepten Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel

Ontbijtmuffins met cranberry, walnoten en wortel

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cranberry's

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels amandelpasta
3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram muesli

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Houd 4 eetlepels basterdsuiker apart. Meng de rest van de suiker met de muesli, kaneel, het bakmeel en bakpoeder in een kom.
  • 2 Roer in een andere kom de amandeldrink, zonnebloemolie en pindakaas glad. Voeg de appel en wortel toe en roer goed door. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten. Roer de cranberry’s en walnoten erdoor. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Schep het beslag in de holtes van de muffinvorm, bestrooi met de overige suiker en bak de muffins in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Je kunt deze muffins goed voorbereiden en ook prima invriezen. Handig om dus een voorraadje van in huis te hebben! Wanneer je dit recept alvast in het weekend maakt, bespaart je dat op doordeweekse ochtenden veel tijd. En zo’n muffin is ook nog eens ideaal om mee te nemen in de broodtrommel of lunchbox voor onderweg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 12 gram