eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, ontbijt
recepten Ontbijtmuffins met pruimen en gember

Ontbijtmuffins met pruimen en gember

ingrediënten


15 min
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel havermout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 bananen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse gember
4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

6 pruimen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in plakjes.
  • 2 Verhit de honing en bak hierin de pruimen en gember circa 2 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig.
  • 3 Klop de eieren los met de melk en bananenpuree. Roer het bananenmengsel met het bakmeel en de rozijnen tot een glad beslag.
  • 4 Giet de pruimen met al het vocht erbij en roer goed door. Verdeel het beslag over de 12 holtes van de muffinvorm en bestrooi met de havermout en bruine suiker.
  • 5 Bak de muffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat de muffins enkele minuten afkoelen en neem dan uit de vormpjes.

bereidingstip

Deze muffins zijn ook lekker om mee te nemen in de broodtrommel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier