2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosters gestoomde kabeljauw met worteldip

Oosters gestoomde kabeljauw met worteldip

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

1 snufje komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gember

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

stoompan

keukenpapier

  • 1 Verhit voor de worteldip de olie en roerbak hierin de wortel, knoflook, koriander- en komijnpoeder, sambal en citroensap circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  • 2 Breng water in de stoompan (of 5 cm water in de wok) aan de kook. Dep de vis droog met keukenpapier. Verdeel de gember, zout en peper over de kabeljauw en leg de vis in de stoompan of op het rooster in de wok. Zet er een deksel op en stoom de vis 8-10 minuten, of tot deze niet meer glazig ziet.
  • 3 Schep de gare vis uit de pan op warme borden en verdeel de sojasaus erover.
  • 4 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Voeg de arachide- en sesamolie toe en verdeel de warme olie met het sesamzaad over de vis.
  • 5 Serveer de kabeljauw met de worteldip en bestrooi met de koriander. Lekker met rijst.

bereidingstip

Heb je geen stoompan? Gebruik dan een wok met rooster.

wijnadvies

Pittige gerechten uit de Aziatische keuken gaan verrassend goed samen met de Riesling van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 39 gram