4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Oosters stoofvlees

Oosters stoofvlees

ingrediënten


30 min
4 personen
allesbinder

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter runderfond
700 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wokolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderriblappen
500 gram magere runderlappen

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak het vlees rondom bruin.
  • 2 Voeg de sjalotjes toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg ketjap, gember, komijn en bloem toe en bak nog 3 minuten.
  • 3 Verwarm de bouillon en giet deze over het vlees. Voeg de azijn en laurierblaadjes met de kruidnagels erin gestoken toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes met deksel 2 uur.
  • 4 Verwijder laurier en kruidnagel. Breng op smaak met zout en peper. Bind de saus eventueel met aangelengde maïzena of allesbinder.
  • 5 Lekker met rijst of gekookte aardappels en broccoli of sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 28 gram