4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Oosters stoofvlees met gember

Oosters stoofvlees met gember

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

maizena

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 2 Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
  • 3 Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
  • 4 Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.

bereidingstip

Vervang de rode peper door 1 theelepel sambal oelek.. Bestrooi het gerecht met seroendeng. Zelfgemaakt: fruit 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel korianderpoeder in 1 theelepel zonnebloemolie. Schep er 50 gram kokosrasp door en bak 50 gram pinda’s 1-2 minuten mee.. Voeg voor een oosterse satésmaak eens een schepje pindakaas toe.

wijnadvies

Een Australische Syrah van Sunny Mountain heeft het zoete en specerijrijke van deze stoof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 53 gram