- 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, gember en rode peper toe en bak deze 2-3 minuten mee.
- 2 Roer de ketjap, bouillon, kokosmelk en laurierblaadjes erdoor. Zorg dat het vlees onderstaat en stoof afgedekt 2-2,5 uur tot het vlees zacht is.
- 3 Bind de saus voor het serveren met aangelengde maizena. Schep de helft van de bosui erdoor en strooi de rest van de bosui over het stoofvlees.
- 4 Lekker met rijst en geroerbakte sperziebonen, broccoli of paksoi.
bereidingstip
Vervang de rode peper door 1 theelepel sambal oelek.. Bestrooi het gerecht met seroendeng. Zelfgemaakt: fruit 1 theelepel komijnpoeder en 1 theelepel korianderpoeder in 1 theelepel zonnebloemolie. Schep er 50 gram kokosrasp door en bak 50 gram pinda’s 1-2 minuten mee.. Voeg voor een oosterse satésmaak eens een schepje pindakaas toe.
wijnadvies
Een Australische Syrah van Sunny Mountain heeft het zoete en specerijrijke van deze stoof.