4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Oosterse boerenkoolschotel

Oosterse boerenkoolschotel

ingrediënten


35 min
4 personen
1 potje gefrituurde uitjes
100 gram katenspek

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

800 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kip 5 minuten.
  • 2 Voeg sambal oelek, ketjap, honing, zout en peper toe. Roerbak het mengsel 3 minuten.
  • 3 Schep de boerenkool door het kipmengsel. Roerbak nog 10 minuten.
  • 4 Schep de noten door het boerenkoolmengsel. Rooster het katenspek in een droge hete koekenpan krokant.
  • 5 Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden. Strooi er de uitjes over en leg het spek erop. Serveer er aardappelpuree of gebakken aardappelen bij.

wijnadvies

Erg smakelijk met Koopmanskloof Cabernet Sauvignon Fairtrade. Maar ook Viña MaipoCarmenère en Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot vertoeven graag in oosterse sferen


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 46 gram